Veske Zjever

StellaArtois

Doe hieronder jullie ding!

13 thoughts on “Veske Zjever

 1. Nieuwjaarscantus

  Na een dikke maand gezwoeg en gezweet,
  en eindelijk een skireis Kortrijkse zonen waardig,
  wast spel eindelijk weer hespe.
  YOLO, WAFA en andere hashtags vlogen in het rond,
  tot grote blijdschap van onze Zenior.
  Nonkel Mario begon al te saliveren bij de gedachte aan Bissegem,
  en de ogen van het olijkste duo dat Vlaanderen ooit gekend heeft
  fonkelden al waren het Poolsterren met de liters gratis bier in het vooruitzicht.
  Een schil contrast met de knikkende knieën, de helse nachtmerries en het meermaals bevuilde ondergoed van ons Moeders kizzigheid.

  Eenmaal de cantus was ingezet met het voor de gelegenheid ‘Io Yolo’
  en Ons Moeder Rechterhand zijn frustraties en gal omtrent sponsoring had uitgespogen,
  kon het echte werk beginnen, zo zou je denken.
  Voor ‘tschoonste der bjisten’ was echter niets minder waar,
  aangezien reeds al minstens 5 pils zich hadden vermengd met zijn bloed.
  In ware Icarus-stijl verbrandde hij zich snel aan zijn persoonlijk te hoge vlucht,
  en was de val des te pijnlijker.
  Halfweg cantus was de slachting dan ook volbracht en mocht pro-cantor Rennie invallen.
  In die tijd had CP zijn stunt van op skireis uit de doeken gedaan,
  en had Gilbert zijn kunstje van in La Tania, namelijk grappig wezen, al meermaals herhaald. Carote had toch ook al een woord of tien gezegd, en de nieweirds waren zowaar nog saaier geworden doorheen de examenperiode.

  Maar iedereen keek uiteraard uit naar de clash van de avond,
  een ware gala-avond voor het Leuvens bokspubliek.
  In de rechterhoek, hadden we Lunte, de blauwogige uitdager.
  In de linkerhoek, stond Kleenex, de huidige titelhouder.
  Lunte vs Kleenex dus, ofte Kaïn vs Abel.
  De reeds gehavende Benjamin opteerde echter voor de vredespijp,
  ondanks de opmerkelijke absentie van excuses vanwege de agressor, tevens de Nestor.

  De cantus liep zo stilletjes aan op zijn einde, en ondergetekende kan zich, betreffende dat einde, nog weinig voor de geest halen. Maar een laatste voetnoot mag en wil ik jullie niet ontnemen. De slachting der ‘tschwoonste der bjisten’ kreeg immers nog een geinig krulstaartje. De meest obese der Kortrijkse Zonen werd namelijk door een uiterst sympathiek wufder van Hollandia er op attent gemaakt dat onze teerbeminde maar tevens incapabele drinkebroeder zijn nestje had gemaakt in het portaal zijner gendarme, waar hij ook was ontdaan van zijn grootste trots, de schoonste kleuren te Leuven, in breed formaat dan nog wel.

  De Zonen die wel nog overeind stonden, ledigden het laatste vat al taphangend, waarin Blauwoogje uitblonk. De trappen van ons Huis der Verderf werden afgedaald, en Mingma zag dat het goed was.
  ‘T Is ’t onzent!

 2. CO-ACTIVITEIT APHRODITE

  Ter voorbereiding van de bitsige kiesstrijd en in de hoop een electorale voorsprong te bekomen, had Lunte het door velen als onmogelijk gewaande gebeuren toch weten te realiseren: ene mixer met zowaar een bende wufders!
  Het meest verontwaardigende aan deze opzienbarende verwezenlijking was dat
  het niet eens Vader D’Hoeve was, maar potjandorie de volgelingen der Griekse godin van de door velen zo tevergeefs gezochte Liefde: Aphrodite!
  Naar aloude goede gewoonte, had ieder der Kortrijkse Zonen, naar Senior’s wil en vraag, en wat later zou blijken, in schil contrast met de deernes, zich uitermate sterk ingeleefd in de thematiek der avond: den bush. Het decor van dit hele gebeuren: den Bierkelder!
  Na een behoorlijk ongemakkelijke welkomstgroet, staken beide Seniores van wal.
  En voor Carote werd het er niet aangenamer op, aangezien het idee van speed daten werd geopperd. Hij maakte dan maar van de nood een deugd en veinsde één van zijn ondertussen befaamde ‘kak-attacks’. Na deze beknopte introductie, werd de avond verder gezet in kleinere compartimenten die via één of ander ingenieus systeem doorheen de avond zouden uitbreiden. Sterk staaltje van die Senior van ons!
  Zo werd in de tweede ronde van dit geniale onovertroffen systeem, na de nooit eerder vertoonde originele ad-fundum-ronde, reeds het kaf van het koren gescheiden. Elk team stuurde zijn twee beste afgevaardigden, uiteraard één van elk gender, om gedurende 120 seconden zoveel mogelijk goudgele rakkers richting slokdarm te loodsen. Meneer Bokseur toonde zich hier samen met zijn wufder als de primus van de klas, al zou het ook meteen zijn enige wapenfeit van de avond worden.
  Na een eerste samensmelting werd de ongeziene ‘Mag ik u kussen?’-ronde opgevoerd, waarbij een combinatie van ongelimiteerde kloekmoedigheid en exuberante eloquentia vereist zijn, en waarin onze praktisch doofstomme Carote zowaar uitblonk en Nonkel Mario zich wederom van zijn meest subtiele kant liet aanschouwen met de woorden ‘zeh ki shild en vriend’ en traantjes bij de geadresseerde als gevolg.
  Er volgden nog enkele quizvragen en een tweede samensmelting, maar uiteindelijk werd het pleit beslecht met een grote estafette waarvan niemand zich nog zou mogen herinneren wie victorie kraaide. De clubavond liep op zijn einde, het signaal voor de ‘bjistuge maar vreemde’ Kortrijkse Zonen om zich te verspreiden in de Leuvense nacht!
  ’T Is ’t onzent!

 3. Kiescantus
  We schrijven maandag 22 september ’14, terwijl onwetend Leuven zijn baan zoekt naar de dichtstbijzijnde almafuif huppelen de fiere Kortrijkse zonen een voor een hun favoriete herberg binnen. Voor deze gelegenheid mochten we zelf drie oude rakkers verwelkomen: Patn Kleenex en Bassie wilden deze speciale gelegenheid niet missen. En of deze avond de geschiedenisboeken in zal gaan: Moeder Kortrijkse zette zijn 130e levensjaar in met de verkiezing van de 26e lustrumsenior en het beloofde een spannende strijd te worden..
  Enzo stak voor de laatste maal van wal en kon al direct zijn laatste zeven uitdelen: hoe kon het ook anders of onze roste medemens Tsjeef had in de luttele uren hij ervoor in Leuven vertoefde al tegen onze Zenior zijn karre gereden. Het gefluit weergalmde, de beirbakken bewezen na drie maand inactiviteit weer hun dienst en zo kon overgegaan worden tot de orde van de dag.
  Als eerst werden de kandidaten voor het temmerschap verzocht om recht te staan. Deze bleken erg schaars te zijn: enkel Flutte voelde zich geroepen om de nieuwe lading kizzigheid te onderrichten in het wel en wee van ons moeder. Alvorens hem het temmerlint te geven wilde de corona wel weten of onze gekke Fluit op zijne fring ga kunnen staan wanneer het nodig is. Ook Gargamel had nog een prangende vraag: hij vroeg zich af hoe Flutte zou reageren wanneer hij een feut de keel zou oversnijden. Zit er een ISIS strijder in ons midden? Tegen den alcool kan hij niet, hij draagt een hipsterbaard en jis zo zot of een achterdeure. Toch best de CIA inlichten.
  Enzo hield het tempo goed strak, zo werd Tsjeef verkozen tot zedenmeester. Hem wacht de zware opdracht dit zootje ongeregeld in het gareel te houden.
  Vervolgens kwam het moment waar iedereen maanden naar uitkeek. De verkiezing voor de hoogste ambt, de ambt waarvan elke zelfgerespecteerde Kortrijkse student droomt: Senior van Moeder Kortrijkse.Nandern en Puste kwamen op, uit hun motivatiespeechen bleek dat het evenwaardige kandidaten waren. Dat ze er beide ten volle voor gingen kon blijken uit hun stunts: CP beloofde een skireis te organiseren en Nandern had een tweedaagse Oktoberfest in petto. Drie stemrondes, en veel discussies later, kwam Puste uit de bus als kersverse Senior van ons Moeder, JIST ! De flappe werd overgedragen en kersvers prosenior Enzo werd bejubeld voor zijn fantastisch jaar. Ook Nandern werd bedankt voor zijn faire strijd, ons Moeder heeft een meer dan waardige vicesenior.
  ’t Gel ligt in goeie handen: manager Danzel is de nieuwe quaestor, zo kan hij een nieuw filiaal toevoegen aan zijn machtig imperium. Ondergetekende neemt naast het scriptorschap ook de taak op zich om de ploatn in te zetten vandejare. Gargamel zet de legacy van zijn broer Bassie voort en zal ervoor zorgen dat we eindelijk die vulle anjoens van den Oiljsterese naar huis kunnen sturen in de finale van club XII. Mol zal erop toezien dat onze klederdracht en ons voorkomen tip top in orde zal zijn het komende jaar, Flutte wees gewaarschuwd! Mario kan op zijn beide oren slapen, zijn petekind beloofde de functie van garde op een even kordate manier in te vullen! Ploage verzekerde ons dat we net als hem in een goed daglicht komen te staan met de ‘meisjes’, beste lovefüher oois als je het mij vraagt. De verkiezing van webmaster sloot de stemming af en ging voor het derde jaar op rij naar Gilbert, jis dwogelukkig!
  Het vat werd geledigd, de Kortrijkse zonen daalden de trappen af en Mingma zag dat het goed was
  ’t Tis ’t onzent!
  Cyril

 4. Porrecantus
  Zo tegen midden november zit vrouwelijk Leuven traditioneel halsstarring hun telefoon in de gaten te houden, wachtend op dat ene verlossende telefoontje van Carote. Ook de andere Kortrijkse zonen zochten een gjistig en lekker vromins om hen de knepen van het vak aan te leren boven in de Ambiorix.
  Porrecantus in, alwaar we direct een duel der broeders voorgeschoteld kregen. Neen het was niet onze tweeling uit de banlieuts, maar een duel tussen Mol en Munk. De opdracht voor Mol was simpel: bewijs dat je je broer, die al drie maanden ergens in een put in Brussel vertoeft, vlotjes verslaat in een tornado. Maar onze competitieve Munk zou Munk niet zijn, als hij zijn uiterste best nie zou doen om na vijf jaar bewezen dienst te tonen dat hij het nog steeds in zich heeft, en hij trok dan ook aan het langste eind.Al moet gezegd dat men van Mol op het begin van zo’n avond nooit al te veel moet verwachten.
  Ondertussen kwamen Carote en Mario toe..zonder porre! De foefkes van Leuven zijn blijkbaar het uitnodigen niet waard voor kieskeurige Carote. Bij Mario daarentegen ging het slechts om een afleidingsmanoeuvre , want later die avond zou hij zich storten op het verleiden van schachtinnekes..
  Nu we een voltallige corona hadden, en Flutte uitgelegd had hoe het nu eigenlijk zat met Paco, mocht Danzel eens in de kan komen vertellen over zijn escapades met de ZOV. Het was speeltijd bij de ZOV en onze manager besloot mee te doen: met waterballonnen smijten vanop het balkon op winkelende voorbijgangers!! Al was het niet zo slim om iemand te raken met agressief zuiders bloed … meer woorden wil ik er niet aan vuil maken. Gelukkig beloofde Danzel ons om het nooit meer te doen en bewees hij achteraf dat hij nog steeds liever flessen zet.
  We waren zo’n twee uur onderweg en onze schachten hadden al flink aan het babbelwater gezeten, tijd om eens te testen hoe het zat met hun eloquentia naar vrouwen toe. Kafte kwam als eerste aan de beurt en hoewel we uit zijn minuutje palavaren geen Cicero konden onderscheiden, raapte Mathilde wonder boven wonder al haar moed bijeen om hem een kusje te geven. Vipke en de rest van de corona geloofden hun ogen niet. De twee andere nieweirds bakten er niets van en daarop besloot Mario, hoe paradoxaal dat ook mag klinken, hen te tonen hoe het moet. Ook Nandern en zijn porre betraden het toneel en deze keer was het de porre die het woord mocht nemen. Haar lieve woordjes waren nog maar halverwege of hij had ze al ne stevige pieper gegeven, al moet gezegd dat Nandern een makkelijke prooi was voor deze godin van de jacht..
  Na al die lappingen had een deel van de corona het moeilijk om hun koel te bewaren: zo ontstond er tussen twee vrouwen van Omnia plots een hevige ruzie, een terechte ave confrater was hun deel. De avond liep op z’n einde en van de traditionele vrije versie is me slechts 1 iets bijgebleven: dat Ploage zich toch dringend eens een rijmwoordenboek mag aanschaffen.Veel hulp kreeg hij wel niet van zijn porre: die lag al rond elf uur met haar hoofdje op tafel. Domper voor Ploage, die zich dan maar beneden ging storten op het geweldige ambi -vrouwenvolk.
  Cantus ex, het vat werd nog door een bont allegaartje leeggedronken en erna vervoegde iedereen zich aan ‘t hoekske beneden waar Danzel nog paar flessen zette, wat voor mij en nog voor vele anderen het ticketje richting Flitspopland betekende.
  ’t Is ’t onzent!
  Cyril

 5. Verslag Munchen

  Na een , voor de meeste onder oes, zomer met ne zak herexamens wast were tid om den ambi op zinne kop te gaan zetn. De kiescantus waar dawe allemaal zo adn naar uitgekeken, liep deftig uit de hand.. Den 1 me zinne kop op tafel , den ander nog me een skjif oog aant loeren watter aant Gebeuren is.
  Devriese verre nieme in staat om nog zinne Senior te verkiezen. 2 skitterende kandidaten die der een deftige, Kortrijkse waardige strijd ebn van gemaakt.
  Elk met hun Stjingoeie speeches en stunts kwamen ze oes plezieren in de kan. Mo tmoment wasdaar , de grwote stemminge..
  Tussen een Estafette door werd de nieuwe Senior na voren geroepn :
  Olivier Mottrie v. Dj. Amadeetsn die zeer fair de titel van Vice Senior op zinne kop liet plakken.
  Kjeer e kje were na die stunts : onze nieuwe Senieur liet vermelden dawe de weke derop naar Munchen zouden gaan om ons jin eirel te drinken op het Oktoberfest.
  Daarnaast zou hij ook ne ke willen kijken wie van de Kortrijkse commilitones zich de eerste bierkoning der Commilitones zou kronen op het allereerste Commilito-konvent ieverst in oktober.
  Nu : belofte maakt Skuld! Maandag 2 Oktober 2u30 ’s morgens, Ladeuzeplein Leuven.
  De meeste nog udr bedde nie Gezien en stinken naar den drank, komend van den Oudn, der toch op tid geraakt voor de Seniorstunt van Dj. Temmer Pureetsn dwocontent nog een palette cara gaan halen voor die kutfeuten udr 1e frisse kitte aan te biedn, ‘Kan smaken zo snuchtings, juste de tandjes gepoetst’. De vintjes nog maar olf bekomen van udr Wervinge van de week dervoor, mochten oes naar Munchen voeren.
  7 uren rijden moet ke peizen. De “Van” , geregeld door Dj, stond Greed in de Bongenoten, tlaatste blikske bier vloog daar ip de bane en de laatste peuke werd gesmwoord.
  Hops richting De dutskers “En ge maakt dawe daar om 10u zin of get pris”.
  De feutn stopten af en toe ne ke voor keer te wisselen en dronken een kaffietje, wudr twijfeln ofdat al aanvaarder was voor aan de 1ste kitte te beginnen.
  De Duitske Zunne kwam piepen en de feutn zeidn dawe der verre waren, vree wel de vintjes adn et geregeld! De sfeer zat er daar eigenlijk direct al in awe toekwamen, teerste dawe zagen was een kermesse voor U tegen te zeggen.
  Nu ja goed “ge kun na de paasfwore gaan ook nje” , opt signaal van oeze senior begaven we ons naar de biertente met tkroontje op. Geen halve liters ma hele liters brachtten die vette serveursters daar rond. Ja lustert meiske : tis e rut ut ut us, en at rint, trint trin
  10u30 : Iedereen ad zin eerste liter a verre binn, Goran smeet de flappers door de veisters naar butn, tkwam nie op een tette van e mierebulk.
  De tente geraakte goe Gevuld en den 1e feut was al na de kloten.
  De feuten trokken jin voor jin zekne liter binn , Staande op onze tafel en werden toegejuicht door heel die tente. Dan begonnn die achterlijke duitskers da allemaal over te nemen. De Kortrijksen was present en zebn et geweten.
  12u15 : Puree zette de toon en spuide den eerste Goudgelen der weer uit.
  Nen bradwurster gaan eten en een frisse neuze gaan halen want de meeste van oes waren al goe Gezegend. Vervolgens wa nutteloos geld Verspillen op die kermesse.
  Van et saaiste spookhuis wois tot de feuten die me nie veel kleren an op den Dutske Eclips moesten. En azo Twas al were tid vo ronde 2… 15u en de kele vroeg weer om Gesmout te worden. In een nog grotere tente vol tetn en liters bier vond MK nog nen tafel die greed stond om te sneuvelen. Twas me fjisten en dansen nui, de ene Schlager plate achter de andere. Nog wa liters besteld en al vele personalis mogen opleggen was et resultaat.
  Stonden greed vo te vertrekken boiten de tente ma der was 1 nergens te bespeuren : Devriese, verzekers ergens een moksje opgeskraapt en der mee gaan Ravotn

  Na den tocht richting de Van, stapte den één al nuchterder in dan den anderen.
  Kpeis da die mannen oes ook nie rappe gaan vergeten; de enigste belgen met polos en linten aan, nie in een lederhose, die daar skjif rondliepen.
  Oktoberfest goe gesponsord en tbos in waren we. De bane terug ging lik verassend rapper , “ oe zo ta komen”
  Aangekomen op de panneparking in leuven, feuten goten de latste caras in udr keelgat.
  En tis nog nie gedaan wi; wadn were dust gekregen en trokken nog ke na de rumbats voor den Td van de B-ploeg, de vintjes moesten ook nog een twa verdienen e
  Meer of 24 u wakker geweest en gezopen wast dan toch tid voor wa te gaan pitn want dag derop wast ook ne properen avond op de planninge : Openingscantus
  TGA BUSN, zi ma zeker

  ’T Is ’t onzent

 6. OPENINGCANTUS

  De Fong gelegd, de kitn Gesmot en met ne vree grwoten dust trokken de Kortrijkse Zonen naar den Ambi om er van menig gerstenat te genieten. Elkeen moest nog wa wennen aan zijn nieuwe rol die Hij de eer had te vervullen in het nieuw verkozen Praesidium. 5 stukken ongedierte hadden de Werving van Ons Moeder tot een (goed) einde gebracht en stonden opnieuw paraat, met tskit in de pamper werd hen alles de plaats getoond, van da kizzig kruptkot boven tot de met vaten gevulde Kelder van Mingma. “Ier staan de spugemmers, pak ze vo vanavond maar ollemale mee, tga nodig zin”

  Toen ons prachtig Schild zijn plaats in de kan had ingenomen, begaf de Senior zich kortstondig naar buiten om vervolgens het Io Vivat voor hem te mogen horen tutn.
  De grond daverde op de Nieuwe woorden van ons Senior en met den eerste gepasten Ad Fundum werd die fantastische Cantus ingezet.
  De Kizzigheden mochten, voor ze op Kortrijkse manier werden volgegoten, ne keer tonen wadaze al van oes Clublied konden. Geen 1 kost da Scheun lied op een treffelijke manier Voorschotelen aan hun Voorbeelden. Hun straf niemeer dan juste Moesten ze dan ook maar een plekske geven in hun stomme kop.
  De commilitones Scherpten hun keel voor een paar Liederen door onze nieuwe Cantor Gringo ingezet. Volgens mien kosten ze et horen Tot in den Boule da de Kortrijksen hun 1e cantus vant jaar weer Begoste was!!
  Tbegost naar ieder zin eufd te stijgen toen den 1ste tempus de Cantus lam legde.
  “Feuten verzamel al die vulle kitn en begun der an” De Joenge keireltjes wisten nie waar dazet adn, ze maakten kennis met nen Tempus bij Ons Moeder.
  Iedereen zin patatn afgegoten werd da 2e deel weer op gang gezopen.
  De kroai Goant uutbringn oe dat me oes ge gesteld zin, ma “Kvrees dervoor”, begost Dj, “Dawe al best een derde Vat na boven dragen vo sebiet”.
  Iets wa de Presente Commilitones alleen ma konden toejuichen. Na Menig bier die werd rondgedragen door de nieweirds hief de Corona wederom nog e kje da Glas, “Geweun op oes Commilitones, omda wudr de vintjes zin Commilitones”. Een paar Zoipodrachten , Sanctiets en Ad Fundums later wast nogmaals de toer aan het Gespuis om zich te herpakken en Oes te plezieren met hun Slichtste verkleding wois met als thema ‘hoe zie je je simpele zelf binnen 20 jaar’. Tzat daar wel een stuk Verdriet tussen da geweun een maskerde aan ad en zich kwam Presenteren als de ‘Dood’. Tkan olsan misgaan zeitem , da depressieve kolf. Mo tzaten nog strontkolfders tussen : Een taal en slettekunde studentikoseke met een Visserfrakske rond het Zinne dat vintje ad aangeskaft aan 60 euroots. Tende van de Cantus van Et volgebeirde vestjen niet te vele meer over..
  Opgegoten Tot en met verlieten der 3 simpeleirs den Ambi ondersteund door Temmer en Commilitones. Mo voor oes wast nog nie gedaan wi, da Vat moet ip
  Daar halfbezopen kwamen er enkele oud-leden op Bezuch om nog mjeer den boel wa op stelten te zetten en oes nog Keer te twogen Oe daje bitje kitn verzet.
  Flutte , Dexter, Beirke, Gargamel & Carote namen plaats en werden direct van Kitn voorzien

  De Cantus liep stilaan op zn Einde , ma der woaren nog Wa leden die beneden in oes Oeksken een flaske moesten zetn. Daar loopt et meestal fataal af en noi wast were Pris.
  Vele herrineringen aan die Prachtige jiste Cantus werden plots Vage herrineringen…
  Ne Grwote puzzel om dien avond weer te Reconstrueren
  Mo Ein we Leute
  Allemaal op Zoek achter preute

  ’T Is ’t onzent

  PUREE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *